31 Temmuz 2012 Salı

Melanie C - The Night



Bir önceki yazımda Melanie C’nin The Sea albümünü incelemiştim. Bu yazımda albümün yayınlanmasından neredeyse sekiz ay sonra online olarak yayınlanan “The Night” isimli EP’yi inceleyeceğim. Bu minik albümde Melanie C, Jodie Harsh isimli DJ ile çalışarak “The Sea” döneminde kaydedilip, farklı soundu nedeniyle albüm tarzına uymayan üç şarkıyı bizlerle buluşturuyor.

01 – Set You Free (9/10)
Albümdeki üç şarkı içerisindeki en dikkat çekeni. Genel olarak disco öğeleri, dub ile birkaç vocoder efekti beraber kullanılmış. Şarkı boyunca akılda kalan melodiler duymak mümkün. Özellikle nakarat kısmı tam bir parti parçası gibi. Melanie C’nin zaten hareketli dans parçaları konusundaki başarısı biliniyor ancak yıllar içerisinde şarkıcıya olan ilginin azalması nedeniyle bu parça da dahil olmak üzere birçok eseri farkedilmeden albümler eskiyip gidiyor. Daha uzun disko keyfi için şarkının extended mix’ini dinlemenizi tavsiye ederim. 
02 – Sunrise (8/10)
Yine disco sound’u ile hazırlanmış, arka planında darbuka benzeri bir efekt ile ilerleyen bir şarkı. Dans temalı bir albüm olduğu için sözlerde de pek bir hikaye anlatılmıyor. Ancak bu parçanın da bir önceki gibi yakalayıcı bir nakaratı var. Melanie C’nin sesi müzikten ön planda kullanılmış bu da parçayı “Disko remixi” formatından kurtararak öne çıkartıyor. Bu şarkının da bir extended mix’i mevcut.
03 – Walk Away (7/10)
Albümdeki tek yavaş sounda sahip parça. Diğer iki şarkıdan bu özelliğiyle sıyrılıyor. “The Sea” albümü için farklı bir versiyonu kaydedilip daha sonradan remixlenmiş olma olasılığı yüksek. Zira şarkı boyunca hakim olan karanlık hava, “The Sea” albüm şarkılarının bazılarında fark ediliyor. Güçlü bir altyapıya sahip olması diğerlerinden farklı olarak daha komplike bir yapı kazandırmış. Melanie C’nin vokalleri nakaratta arkaya alınarak, efekt ve altyapı gözönüne çıkartılmak istenmiş.

Sadece üç şarkı barındırmasına ve fiziksel olarak yayınlanmamasına rağmen Melanie C’nin bu albümü çıkartması hayranları için sevindirici bir hareket oldu. Çünkü şarkıcının ilk albümünden sonra izlediği yol artık bu tarz parçaları bir daha yapmayacağı bir harekete doğru ilerlemekteydi. Jodie Harsh iyi bir iş çıkartmış ve Melanie C ile birlikte bu albümü sunmuş. 
(8/10)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder