28 Nisan 2011 Perşembe

Başlarken...

Herkese Merhaba! Öncelikle hoşgeldiniz. Blogum müzik eleştirileri üzerine olacak. Genelde Türkiye'de çok fazla bilinmeyen albümleri incelemeye çalışacağım. Müzik piyasası öyle bir yerde ki, popüler olmayan ne varsa, orada kalıyor. Neyse ki gelişen teknoloji sayesinde kimsenin dinlemediği bir şarkıyı bile internetten bulmanız mümkün.

Son senelerde iTunes gibi platformlar sayesinde insanlar artık -koleksiyon yapmıyor ise- müzik cdleri içerisinde kaybolmayı bir kenara bırakıp, istedikleri şarkı/şarkıları indirebilme lüksüne sahip oldular. Malesef Türkiye için bu henüz geçerli değil ancak en azından ödeme yaparak şarkı indirilebilen platformlar mevcut. Ancak şu an pek verimli olduklarını düşünmüyorum. İnsanların müzik zevkleri zaman içerisinde boyut ve hatta yön değiştirebilen bir durumda olsa da, temel zevkler çok fazla etkilenmiyor. Hayran olduğunuz şarkıcı/grupların, yeni albümlerinde başka bir tarz denediklerini duyduğunuz zaman ya hoşunuza gider ya da soğursunuz. İşte hepsi bununla alakalı, hoşumuza gittiği için dinlediğimiz müzikleri, sevip sevmeyeceğimizi bilmediğimiz yeni tınılara tercih edebiliyoruz.

Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin, eskimeyen şarkılar, albümler vardır. Geçmişin tozlu sayfaları arasında kalmış, çok da fazla bilinmeyen albümlerdeki cevherler gerçekten keşfedilmeye değer. Bu yüzden yazılarıma bu yönde devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder